FABRIKANT VAN FLESSEN EN JERRYCANS

Techniek, kwaliteit, ervaring, duurzaamheid en just in time-levering: dat zijn de voordelen van EuroMouldings. Wij vertellen u graag meer over onze sterke punten.

background image

TECHNIEK

Al meer dan 30 jaar ervaring in het produceren van verpakkingen door middel van het zogenaamde ‘extrusion blow moulding’. Inderdaad, wij ‘blazen’ verpakkingen. Enkele technische speerpunten.

  • 38 machines die enkel-, dubbel- of viervoudig produceren
  • Voor flessen, jerrycans en technische artikelen (producten voor de bouw, cartridges, etc.)
  • Te produceren met een inhoud van 100 mL tot en met 30 L
  • Wij maken gebruik van modulaire matrijzen, waardoor het mogelijk is een optimale machineparkbenutting te realiseren en een grote flexibiliteit te waarborgen
  • De matrijzen kunnen altijd op meerdere machines ingezet worden om de continuïteit van de productie te waarborgen
  • Een centraal leidingsysteem voorziet de machines van grondstof in granulaatvorm (1), eventueel voorzien van kleurstof of een ander additief
  • Een extruder verwarmt het granulaat tot er een vloeibaar geheel ontstaat (2)
  • De vloeibare massa wordt gevormd tot een slang (3), zodat deze in een matrijs kan worden uitgeblazen en worden afgekoeld tot de gewenste vorm (4-5-6)
  • Het afval wordt afgestanst (8) en na het goed doorstaan van een lekkagetest worden de verpakkingen automatisch afgevoerd en verpakt
background image

KWALITEIT

Snelheid en nauwkeurigheid zijn essentieel voor uw hoog geautomatiseerde afvulprocessen. Wij helpen u om productfouten te voorkomen en ‘zero defects’ na te streven. We werken er hard aan om de hoge kwaliteit die we u bieden ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Daarom investeren wij continu in online meetsystemen en opleidingen. EuroMouldings is gecertificeerd als leerbedrijf door PLMF voor het opleiden van operators volgens de VAPRO-methodiek.

BEKIJK HIER ONS ISO-CERTIFICAAT

HISTORIE

EuroMouldings B.V. is in 1995 opgericht onder de naam EURO bv in Vroomshoop. Eind jaren negentig werden de activiteiten van Polymij uit Nijverdal en Ten Cate Mouldings uit Oldenzaal overgenomen en geïntegreerd in de vestiging in Nijverdal.

 

De kennis en ervaring die binnengehaald werd na deze overnames was enorm, aangezien deze bedrijven al decennialang actief waren in de markt. Inmiddels werken we in Nijverdal samen met onze circa 105 medewerkers enthousiast aan het verwezenlijken van uw wensen.

EUROMOULDINGS EN DUURZAAMHEID

In de toekomst gaat EuroMouldings zich nog verder focussen op duurzamer produceren, met zowel materialen, processen en machines. Doel daarbij is om hiermee een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van onze samenleving. Wij zijn een partner van klanten die graag hierin ook een eerste stap willen zetten. Wij helpen u in de verwezenlijking hiervan, hoe groot of klein uw bijdrage dan ook is. EuroMouldings denkt op vele gebieden mee aan het verduurzamen van de productie van HDPE flessen en cans.

 

DUURZAMERE PROCESSEN
Onze eigen interne afvalstromen is het begin van onze duurzaamheidcyclus, zoals het continu en volledig terugvoeren van schoon stansafval tijdens het productieproces. Ook hebben we partners in de recyclebranche om de stortafvalstroom van plastic materialen (zoals start-stop afval) zo veel mogelijk terug te brengen. Hiervoor is in 2017 een speciaal gesubsidieerd project opgestart.

DUURZAME PRODUCTEN
Ook bij de ontwikkeling van nieuwe producten werken we duurzaam. Denk daarbij aan de inzet van polymeren die gebaseerd zijn op hernieuwbare bronnen, zoals suikerriet, suikerbiet of maïs. Hiervoor zijn bijvoorbeeld al reproduceerbare productietesten uitgevoerd met biobased (I’m Green) HDPE-types van Braskem, geheel gebaseerd op suikerriet. Daarmee kunnen we zowel kleine volumeflessen als jerrycans met een inhoud van 20 liter produceren. Met onze partners kunnen we klantspecifiek uw duurzaamheidswensen oppakken.

 

Verder zetten we ook gerecyclede materialen in, zoals post-consumer en post-industrial HDPE. Daarvoor zijn er al verschillende bronnen gevonden, die zonder problemen kunnen worden gebruikt in onze productieprocessen.

”Constant ontwikkelen van nieuwe oplossingen, duurzaamheid, seizoenspatronen: EuroMouldings begrijpt de branche.”
|
DUURZAME MACHINES
Parallel aan de inzet van recyclestromen investeert EuroMouldings in machines die de inzet van extra recycling van zowel intern als extern ingekochte stromen kunnen optimaliseren. Een voorbeeld daarvan zijn co-extrusie blaasmachines, waarbij gewerkt wordt met producten die opgebouwd zijn uit verschillende lagen en die aan de recyclestroom kunnen worden toegevoegd zonder dat daarmee de eigenschappen van de producten veranderen.